Női szűrőcsomag 66.000 Ft helyett most csak 39.900 Ft!

Óvd meg egészséged!

Jelentkezz most!

Nőgyógyászati rákszűrés

›› tovább 

Endokrinológia

Az endokrinológia a belgyógyászat speciális ága, amely a belső elválasztású (endokrin) mirigyek betegségeivel foglalkozik. Az endokrin rendszer legfontosabb feladata a szervezetünk élettani folyamatainak szabályozása (kiemelten: fehérje, szénhidrát- és zsíranyagcsere, só-, vízháztartás, nemi mirigyek működésének, sejtek energiaháztartásának, a csont anyagcseréjének irányítása), és egyben belső környezeti állandóságának biztosítása hormonok segítségével. A hormonok a belső elválasztású mirigyek termékei, amelyek a véráramlásba kerülve a különböző szervek működését elősegítik, vagy éppen gátolják.

 

A hormonrendszer egyensúlyának felborulása számos betegséget okozhat, melyek tünetei rendkívül szeretágazók lehetnek.

A hormonháztartás működési zavarára utaló leggyakoribb tünetek közé tartozik a fáradékonyság, szédülés, bőrszárazság, idegesség, kóros hízás és fogyás, hasmenés vagy székrekedés, túlzott izzadás, szívdobogás, vérzészavar, tejcsorgás, stb. .

A másodlagos nemi jelleg zavarok (nőies férfi, férfias nő), az acetonos lehelet, a vérnyomászavar, a feledékenység, a meddőség, potenciazavarok is a hormonháztartás felborulására utalhat.

 

Gyermekek esetében a növekedési zavarok, fokozott, illetve korai szőrnövekedés, korai vagy késői serdülés, vagy a serdülés elmaradása, koncentrációs problémák utalhatnak hormonproblémára.

 

Ha endokrinológiai betegségben szenvedsz, javasoljuk, kérj időpontot endokrinológus-belgyógyász szakemberünkhöz.

A konzultáció díja 9.000 Ft.